Ik ben raamambtenaar2019-05-30T14:21:06+02:00

Ik ben raamambtenaar

Ja, je leest het goed. Ik ben raamambtenaar. Ten minste … dat zou ik graag willen. Ik ben het nog niet. Momenteel heb ik het nog super druk. Er wordt aan alle kanten aan mij getrokken.

Door inwoners. “Ik heb een prachtig initiatief. Mag ik subsidie en hulp bij het opzetten?”.

Door de politiek. “Deze raadsvraag moet met spoed worden beantwoord!!”

Door mijn collega’s. “Wil je met me meedenken? Laten we brainstormen?”

Door stakeholders, als regionale samenwerkingsverbanden. “We vinden het heel belangrijk beleid regionaal af te stemmen. Alleen liggen onze prioriteiten net iets anders.”

En tot slot opdrachtnemers. “We gaan een nieuwe contractperiode in. Waar wil de gemeente op sturen?”

Jaaaa … ik heb het druk. Ik heb het druk met papieren schuiven. Veel overleggen voeren. E-mails lezen. Bedenken hoe de buitenwereld eruit moet komen te zien. De basis op orde brengen. Nog meer overleggen. Telefoneren. Mijn pauzerondje lopen met mijn boterhammetjes in een zakje. Daarna heb ik nog meer overleggen en tot slot schrijf ik nog een collegeadvies waar heel veel spoed achter zit en dat daarna .. weken (aantal zelf invullen ;-)) in de besluitvormingsprocedure vast zit.

Dat wil ik dus niet meer. Ik word raamambtenaar. Nee niet zo één waar je toch niet bang voor hoeft te zijn, omdat hij toch niets doet. Ik word een nieuw soort raamambtenaar.

Wat is dan die nieuwe betekenis van raamambtenaar?

tabel raamambtenaar

En daardoor houdt de raamambtenaar meer tijd over om het raam van zijn kantoor open te doen en naar buiten te stappen (tip: gebruik niet daadwerkelijk het raam, maar de voordeur op de begane grond). Buiten komt de raamambtenaar erachter dat de buitenwereld helemaal niet zo eng is en dat hij deze zelfs kan gebruiken om zijn werk nog efficiënter en effectiever in te richten, zodat hij nog meer bereikt in minder tijd.

Dat wordt een hell of a job. De aard van een beestje verander je niet zo maar van de één op de andere dag. Maar het is een reis die ik graag ga maken voor mezelf, mijn gezin en alle andere belangrijke zaken in het leven. Mijn doel is dat ik over een x-periode terugkijk en denk ‘Wow, dus zo werkt een raamambtenaar. Wat heb ik een leuke baan!’.

Op www.ikbenraamambtenaar.nl deel ik de levenslessen die ik opdoe. Mijn expertise is ingewikkelde dingen simpel en leuk maken. Ik haal mijn inspiratie uit coaching, boeken (van creatiespiraal tot een werkweek van 4 uur), uit de obstakels die ik overwin, door te observeren (raamambtenaar oude stijl) en te filosoferen. En met de tips en inspiratie die ik deel wil ik je graag laten zien hoe ik het aanpak, en hoe jij hetzelfde kunt doen.

Veel leesplezier!

Debby Boers,
raamambtenaar in wording

Meest populaire berichten

Doe het raam open en ga naar buiten!