Verplicht thuis werken maakt creatief. Ik zie allemaal mooie ideeen en tutorials langskomen om met je kinderen te doen. Zo ook het idee om een stopmotionfilmpje te maken. Dat moesten we natuurlijk uitproberen. De oudste en ik gingen aan de slag.

Stap 1 Eerst het verhaal verzinnen

Dat was makkelijk. Ik wilde een duplo-versie van mijn trailer maken. Ik ben begin 2019 letterlijk uit het raam van het gemeentehuis gestapt. Door het verplichte thuiswerken kan dat niet meer. Maar… mijn Duplo stand-in kan dat wel. Dus aan de slag.

Stap 2 Heel veel foto’s schieten

Maar dan ook echt heel veel foto’s. Voor dit filmpje van ongeveer 30 seconden heb ik 130 foto’s gemaakt. Iedere minieme beweging moet je vastleggen om er een enigszins vloeiend filmpje van te maken.

Stap 3 Uploaden in de app Stop Motion Studio

De laatste stap is het uploaden van al je foto’s in de app Stop Motion Studio. Deze kost ongeveer € 3 en dan heb je een app die goed werkt voor zeer weinig geld. Er zijn ook gratis apps, maar die vond ik niet zo prettig werken. In de app kun je er nog van alles aan toevoegen als muziek, tekst, special effects, etc.

En dan is dit het eindresultaat. Voor zo’n eerste keer ben ik trots op het resultaat!