Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit

Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ‘tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

Ook voor raamambtenaren?

Ja, ook raamambtenaren kunnen een rijk leven leiden zonder hard te werken. Vier uur werken per week? Kan dat dan voor ambtenaren? Nou voor mij niet. Ik klok iedere werkdag in en iedere werkdag weer uit. Dat is bij ons verplicht.

Maar de raamambtenaar kan wel van dit boek leren. Voor het succes van een werkweek van vier uur moet eerst hard gewerkt en slim geïnvesteerd worden. De schrijver gebruikt vier stappen om tot een DEAL te komen. Een verandering start met Definitie, dan Elimineren, vervolgens Automatiseren en Liberation staat voor bevrijding.

Op mijn blog zal ik jullie in verschillende artikelen meenemen in hoe deze stappen (gedeeltelijk) te realiseren als raamambtenaar.