Wat als iedereen een vaste werkplek heeft, behalve jij?

Tja … dat is lastig. Hoe ga je daar als raamambtenaar mee om?

 

Handdoekengedrag

Ken je dat? Je bent op vakantie in een all-inclusive resort in – laten we zeggen – Turkije. ‘s Ochtends zo rond 7.00 uur voel je aandrang en sleep je jezelf toch maar even uit bed om naar het toilet te gaan. Onderweg naar het toilet kijk je toch even uit het raam om te zien wat het weer doet vandaag. Zonnig! Geen wolkje aan de lucht! Heerlijk! Niet echt verrassend, toch?
Maar wat schept je verbazing … Zo leeg als de lucht is (lees: wolkenloos), zo vol liggen de strandbedjes al. En niet met Duitsers, Russen, Nederlanders en Belgen. Nee, niet de personen zelf, maar wel hun handdoeken. Zo … gereserveerd! En probeer maar niet hun handdoeken te verplaatsen, want dan heb je ruzie in de tent.

 

Ambtenarengedrag

Nou, zo erg is het – gelukkig niet – op kantoor. Maar … wat als iedereen een vaste werkplek heeft, behalve jij?
Dat doet wat met een mens! Je hoort nergens meer bij. Je hebt geen kamergenoten. Je bent geen onderdeel van een vertrouwensrelatie die op een kamer kan heersen. Je bent alleen!

En iedere ochtend weer opnieuw die zoektocht. Waar mag ik zitten? Is collega X op vakantie? Hoe lang? Oh mooi, dan kan ik daar zitten!
Is collega X weer terug van vakantie en is collega Y net nieuw in dienst. Ja, die gaan voor. Ja die hebben meer recht op een plek in die kamer dan jij – de collega zonder werkplek. Oké … dan maar weer op zoek naar een ander plekje.

Zielig, hè?
Nee joh! Dat is toch is toch niet hoe een echte raamambtenaar hiermee omgaat!

 

Raamambtenarengedrag

Hé, raamambtenaar! Zo pak je dat aan: je omarmt het. Je ziet het als kans.

  1. Je zit elke dag op een andere plek. Jij leert al je collega’s kennen en zij jou. Jij weet waar iedereen mee bezig is en dat weten ze ook van jou. Dat bevordert het integraal werken!
  2. Je bent een nomade. Je hebt geen kast waar je een hoop in kunt bewaren. Dus je bewaart ook geen onnodige troep en werkt zo veel als mogelijk digitaal. Jij gebruikt je tas als kantoor. Tips hoe je dat kunt doen vind je in dit artikel: De raamambtenaar gebruikt zijn tas als kantoor: 3 tips.
  3. Je bent een raamambtenaar! Waarom zit je überhaupt iedere dag, de hele dag binnen. Ga erop uit! Ga praten met de mensen waar het om gaat. Ga scharrelen. Tips hoe dat aan te pakken vind je in dit artikel: De raamambtenaar is een scharrelambtenaar.

Zo doe je dat! Niet zielig zijn, maar de kansen grijpen!

Wat levert flexwerken voor jou op?
Deel je tips en ervaringen hieronder.