In het personeelsblad van mijn werkgever – ja ik werk 32 uur per week bij een gemeente – werd ik gevraagd voor de rubriek ‘Mijn Boekenkast’. In die rubriek kunnen collega’s aan de hand van hun boekenkast zichzelf voorstellen. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen.

Ik heb dus geen boekenkast. Ik lees wel veel. Ik heb een abonnement bij de bibliotheek. Ik deel dus boeken met de rest van Nederland. Ik geloof niet zo in het bezitten van boeken. Boeken lees ik en geef ik door. Zo heb ik al menig boek bij een ruilbieb of kringloopwinkel achtergelaten of opgehaald. Ik geloof in het doorgeven van kennis. Zo vermenigvuldigd die zich namelijk en wordt de wereld een mooiere plek om te wonen. Misschien een beetje kort door de bocht, maar ik hou er van.

Ook misschien een raar geloof voor iemand die graag bestseller auteur wil worden. Daarvoor moeten dus heel veel exemplaren van mijn boek worden verkocht. Mijn droom is dus ook dat mijn boek komt te staan in alle Nederlandse en Belgische bibliotheken, boekhandels (online en fysiek) en natuurlijk bij jullie in de kast.

Mijn droom is ook dat mijn boek niet lang in de bibliotheken en jullie kasten liggen stof te happen. Het moet uitgeleend worden. Gelezen worden. Toegepast worden. En weer doorgegeven worden. Zo creëren we een beweging van raamambtenaren!

En nu allemaal het raam uit en naar de online boekhandel.

Debby Boers
De ambtenaar die uit het raam klom en verdween
Januari 2019 is Debby Boers het raam van het gemeentehuis uitgeklommen en verdwenen. Ze heeft een roadtrip gemaakt langs experts die haar hebben geleerd hoe te groeien als raamambtenaar. De blogs die ze hiervan heeft geschreven, zijn gebundeld in dit boek
€20,00 Paperback