“Van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving.”

Dat is de participatiesamenleving. Dat vraagt wat van de inwoners van jouw gemeente. En dat vraagt ook wat van jou als ambtenaar. Dat vraagt van jou om een echte raamambtenaar te worden. Nee, niet zo één waar je toch niet bang voor hoeft te zijn, omdat hij niets doet. Een echte raamambtenaar. Zo één die zijn raam open doet en naar buiten stapt.

Voor ambtenaren geef ik de workshop Ik Ben Raamambtenaar. Daarin leer je wat een raamambtenaar is. Test je in hoeverre jij al een raamambtenaar bent. En samen gaan we op zoek naar hoe jij je raam wagenwijd open kunt zetten en buiten naar binnen kunt halen en vice versa. Praktisch en snel toepasbaar.

Voor wie?

Voor de ambtenaar wiens raam op een kiertje staat en deze graag helemaal open wil gooien.

 

Wat levert het op?

De workshop kan leiden tot lege bureaus, frisse lucht in de gemeentelijke kantoren, nieuwe ideeën, een betere samenwerking met inwoners en andere externen, blijere klanten en zelfs tot meer efficiëntie.

 

Programma (2,5 uur)

Het is een interactief programma vol humor, met een serieuze boodschap. En we gaan ook echt aan de slag. Tijdens de workshop gaan we als groep bezig met het begrip raamambtenaar.

Je krijgt eerst inzicht in wat een raamambtenaar is. Wat heeft de eerste raamambtenaar geleerd op haar roadtrip langs experts?

Vervolgens gaan we testen in hoeverre jij al een raamambtenaar bent.
Ben jij mindful ambtenaar? Is je werk-privé balans in orde? Ken je je passies, talenten en doelen en haal je daarmee het beste uit jezelf?
Werk jij niet harder, maar slimmer? Werk jij efficiënt en effectief? Bereik jij meer in minder tijd?
Ben jij een scharrelambtenaar? Spoor jij initiatieven op en loods jij deze door het gemeentelijk apparaat? Weet jij mensen mee te krijgen?
Etc.

En tot slot gaan we samen aan de slag met wat in jouw geval de eerste stap is. Die kun je daarna meteen gaan zetten. Want, ja … je raam staat open. En wat dan? Wat heb je nodig om uit je raam te stappen?

Kortom: een workshop waar je zin van krijgt om je raam wagenwijd open te zetten, en naar buiten te stappen.

 

Meer informatie

Heb je na bovenstaande gelezen te hebben nog vragen, stel ze gerust via de contact-pagina.